Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
  • Recent

Politieacademie scriptieprijs

​De politie van vandaag, morgen en overmorgen vraagt om wendbare en weerbare politiemensen. Politiemensen die blijven leren, nieuwsgierig en onderzoekend zijn. De Politieacademie leidt hiertoe op. Het doen van onderzoek is daarbij cruciaal. Het voedt de nieuwsgierigheid en het lerend vermogen van politiestudenten. Het leert hen vanuit verschillende perspectieven naar problemen te kijken. Zo komen zij ook tot onderbouwde inzichten voor verbetering.

Deze onderzoekende en lerende professionals zijn van onschatbare waarde voor de politie. Zij vormen de beste garantie voor doorwerking van nieuwe kennis naar de praktijk. Ze werken immers op het grensvlak van politieonderzoek, politieonderwijs en politiepraktijk. En zijn in staat de brug te slaan tussen deze werelden.

Sinds 2015 reiken we jaarlijks de scriptieprijs uit bij de opening van het politieonderwijsjaar, de eerste maandag van september. Met deze prijs bieden we deze talenten en hun onderzoeksresultaten een podium. Dat verdienen zij en dat verdient de politie. Dat podium draagt bij aan de doorwerking van hun kennis en inzichten naar de praktijk en het onderwijs.

Studenten binnen het Hoger Beroeps Onderwijs van de Politieacademie kunnen door hun schoolleiding worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor een scriptieprijs. De voordrachten komen uit de politieopleidingen op hbo en wo niveau:

  • Politiekundige Bachelor
  • Master of Science in Policing
  • Leergang Master Tactisch Leidinggeven
  • Recherchekundige master
  • Master of Crisis and Public Order Management

De deskundige jury met vertegenwoordigers van politiepraktijk, onderwijs en onderzoek beoordeelt de scripties op zowel wetenschappelijke onderbouwing als praktische relevantie.


Genomineerden 2020

Winnaar: Pascal Martens

 


Genomineerden 2019

Winnaar: Stan Duijf