Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Contact

Dr. Nicolien Kop en drs. Jerôme Lam zijn de initatiefnemers van de onderzoeksthemapagina over Burgerparticipatie in relatie tot politiewerk. 

Dr. Nicolien Kop is psycholoog en sinds 2010 lector Criminaliteitsbeheersing & Recherchekunde aan de Politieacademie. In 2012 sprak zij haar lectorale rede uit: Van opsporing naar criminaliteitsbeheersing. Sinds begin jaren negentig doet zij op breed terrein onderzoek bij en naar de politie, waarvan de afgelopen vijftien jaar specifiek binnen de opsporing. Daarnaast is zij als copromotor betrokken bij diverse onderzoekstrajecten. Zij publiceerde tientallen artikelen, boeken en rapporten over opsporing, veiligheid en politievraagstukken. Voorheen werkte zij als (senior) onderzoeker bij de Universiteit Utrecht en het instituut voor internationale betrekkingen Clingendael.
E-mail: nicolien.kop@politieacademie.n


Drs. Jerôme Lam is psycholoog en vanaf 2005 verbonden aan de Politieacademie. Hij bekleedde diverse functies binnen het politieonderwijs en sinds 2015 is hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker. Hij deed eerder onderzoek naar de aanpak van woninginbraken, ondermijnende criminaliteit en technologisch innoveren. Tegenwoordig richt hij zich met name op de samenwerking tussen burgers en politie binnen de opsporing: vormen van burgerparticipatie en politieparticipatie.