Lectoraat Forensisch Onderzoek

Politieacademie en Hogeschool van Amsterdam geven gezamenlijk vorm aan het lectoraat Forensisch Onderzoek. Het doel van het lectoraat is kennis te ontwikkelen voor politiepraktijk en (politie)onderwijs.

Het forensisch onderzoeksveld is volop in beweging. Technologische ontwikkelingen bieden steeds nieuwe mogelijkheden om sporen te zoeken, veilig te stellen, te analyseren en te gebruiken tijdens het opsporingsproces. Het lectoraat zal zich niet alleen richten op het gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden in de opsporing, maar bijvoorbeeld ook op de verbindingen en informatieoverdracht tussen de tactische en forensische opsporing, de overdracht van informatie uit forensisch onderzoek naar het Openbaar Ministerie en de Rechterlijke Macht en het theoretisch kader en de wetenschappelijke basis van het forensische onderzoek.

Het lectoraat speelt tevens een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het onderwijs op dit gebied aan de Politieacademie en de Hogeschool van Amsterdam.Het lectoraat Forensisch Onderzoek maakt deel uit van het Academic Centre for Forensic Science (ACSF), een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, de Politieacademie en het Nederlands Forensisch Instituut.​​

 Actueel

Forensisch onderzoek