Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Effectief overleg

Teamoverleg.jpgEen tool bij duurzaam veranderen

Algemeen

Na het vaststellen van actueel beleid zoals de ontwikkelagenda GGP, komt het nu aan op het realiseren van de voornemens. Als leidinggevende ben je aan zet bij veranderprocessen en vormt overleg één van je tools. Vandaar deze nieuwe training waarin je als voorzitter concrete handreikingen ontvangt en veel oefent met de onderdelen focussen, inrichten van het overleg, zorgen voor een goede energieke sfeer en niet te vergeten: hoe kom je tot gedragen besluiten. Dat laatste vergt ook het rekening houden met de onderstroom. 
In deze training is ruimte voor maatwerk en geven de laatste beleidsvoornemens van GGP de input voor het oefenen met casuïstiek. Deze training is ook in company beschikbaar.

Voor wie

Leidinggevenden

Opbouw

Met deze training oefen je om als voorzitter je invloed te optimaliseren dankzij:

  • Praktische handreikingen waarmee een overleg anders en effectiever ingericht kan worden.
  • Inzichten in hoe rekening te houden met de onderstroom, om te komen tot gedragen besluiten.
  • Inspiratie door korte theoretische eye-openers via een app met microlearnings.
  • Voorafgaand aan de training observeer je bij een overleg, voorgezeten door iemand die werkzaam is op  strategisch niveau. Denk aan een lid van de korps- of eenheidsleiding.

Als expert treedt Josje van Doorn op. Zij is gevraagd vanwege haar ruime ervaring als trainer en teamcoach bij uiteenlopende organisaties (Gezondheidszorg, Techniek, Facility ICT).

Resultaat

Dankzij deze ééndaagse training ben je in staat bent om overleggen die je voorzit effectiever en vooral energieker te maken.

In mijn basisteam heb ik het vergaderen afgeschaft als zinloze en tijdrovende bezigheid. Maar er zijn ook overleggen buiten mijn team en daarom was het zinvol een dag te besteden aan het leren hoe dat effectiever zou kunnen”. Marga Dam (teamchef  eenheid Noord-Holland).

“Als TC maar ook als sectorhoofd vergader je veel en ik kan daarom deze training echt aanraden aan collega’s. Zo vaak zitten we wel bij elkaar maar komen niet tot besluiten. De tools en het oefenen maken dat ik als voorzitter nu een overleg zo kan leiden en we wel tot besluiten komen. Mij sprak trouwens vooral aan dat we inzicht kregen hoe om te gaan met de onderstroom”. Jelle Vermeulen (teamchef  eenheid Amsterdam).

Wietske Straathof (teamchef eenheid Den Haag) beoordeelt het overleg vaak als ‘old school’. “Na deze dag kan ik een creatievere touch toevoegen aan mijn overleggen. Dankzij de tools komen we tot gedegen en gedragen besluitvorming. Iedereen verlaat met een goed gevoel de vergadering en we ronden zaken ook echt af”.

Datum

12 juni 2020
9 oktober 2020

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Heb je interesse? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.