Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Mondkapjes verplicht op alle onderwijslocaties van de Politieacademie

Plaatsingsdatum: 12-10-2020 15:00

Laatste update: 21-12-2021 12:28

​Sinds dinsdag 6 oktober is het op alle onderwijslocaties van de Politieacademie verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. 


Bij binnenkomst op een van onze onderwijslocaties moet iedereen een mondkapje dragen. Het mondkapje is ook verplicht bij alle verplaatsingen binnen het gebouw, zoals tijdens wisselingen van de lessen, in de gangen, bij koffieautomaten, bij kleedruimten en kluisjes en uiteraard ook weer tijdens het verplaatsen naar de uitgang. Zodra iemand in een leslokaal, op zijn werkplek of in de kantine is gaan zitten, mag het mondkapje af. 

Het dragen van een mondkapje geldt voor iedereen die in de gebouwen van de Politieacademie komt, dus ook voor externe bezoekers en leveranciers. Voor iedereen die zelf geen mondkapje bij zich heeft, zijn er niet-medische mondkapjes beschikbaar bij de recepties.

Beperken van risico’s

Binnen de locaties van de Politieacademie doen we, naast deze mondkapjesplicht, zoveel mogelijk om de risico’s te beperken. Zoveel mogelijk, want tijdens bepaalde lessen kunnen studenten bijvoorbeeld niet altijd 1,5 meter afstand houden. Het nemen van extra risico’s bij bepaalde trainingen is een hele bewuste keuze. Deze keuze is gemaakt omdat bepaalde trainingen echt noodzakelijk zijn om studenten klaar te maken voor operationele inzet. Buiten deze uitzonderingen om is het uiteraard belangrijk dat we ons gewoon aan de basisregels houden. 

Werken en studeren vanuit huis?

Het onderwijs gaat door op de manier zoals dat we dat de laatste maanden gewend zijn. Deels online en deel op locatie. Buiten de mondkapjesplicht om zijn hier geen grote wijzigingen in. De oplopende besmettingsgraad gaf wel aanleiding om de maatregelen voor medewerkers van de Politieacademie aan te scherpen. Zo is besloten dat alle medewerkers thuis moeten werken, tenzij hun werkzaamheden vanuit operationele noodzaak niet thuis uitgevoerd kunnen worden. Met operationele noodzaak bedoelen we werkzaamheden die je niet thuis kunt uitvoeren. Veel trainingen, opleidingen en examineringen zijn nodig om de operationele continuïteit bij de politie te waarborgen en gaan daarom door. 
Trefwoorden
Update coronavirus Politieacademie