Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Gaan energie en vergaderen wel samen?

Plaatsingsdatum : 29-5-2019 15:48

Daar krijg je als voorzitter in één dag handreikingen om doeltreffend te overleggen. Hieronder een tweeluik over de ervaringen van Piet Melse uit Rotterdam en Wanda Hofman uit Amsterdam. Piet koos voor de variant in-company voor zijn MT, Wanda schreef in op het open aanbod.

Piet Melse, sectorhoofd DROS eenheid Rotterdam: “Ons DMT loopt lekker, het is een vrij efficiënt overleg. Ik durf te zeggen dat er geen verborgen onderstroom is. Een van mijn teamchefs stelde deze training voor. Ik ga voor een  ‘ja-cultuur’ dus wilde ik een kennismakingsgesprek met de trainster om te kijken of dit bruikbaar is voor mijn team.
Mijn teamchefs zijn zelf ook voorzitter in hun eigen afdelingen. Daar zitten inspecteurs om tafel. Door het gesprek met de trainster Josje van Doorn leek deze dag mij voor mijn teamchefs een prettige steun in de rug. Ons hele DMT was tevreden met deze dag. De materie is interessant, de  trainster is vlot, heeft flair en geeft duidelijke instructies en het is niet schools. Zelf heb ik lang gewerkt in de opsporing. Eigenlijk leert deze training je om preventief te werken. Hoe zet jij als voorzitter de deelnemers op het goede spoor? Hoe verzorg je een goede aftrap van een vergadering?

Voor mij was het een eyeopener dat je veel kunt doen aan de onderstroom van een overleg. Verborgen agenda’s? Hoe krijg je die boven tafel? Wat benoem je wel en wat niet? Als je tegendruk signaleert wat doe je dan? Immers, alles wat je aandacht geeft groeit. Dergelijke dilemma’s kregen de aandacht. Je oefent een dag lang met een palet aan werkvormen en leuke eyeopeners. Persoonlijk vond ik het ‘World café’ interessant omdat als in een snelkookpan een onderwerp van veel kanten wordt onderzocht.  Iedereen komt aan het woord, ook de stillere collega’s. Ik denk dat mijn mensen elementen gaan toepassen in hun teamoverleg waar ze zelf voorzitter van zijn.  Ik verwacht echt dat dit doorwerkt. Natuurlijk pakt iedereen er iets anders uit. De manier waarop de training wordt gegeven sluit aan bij jou als ontvanger en daarom vind ik hem heel goed als  in-company.”

Wanda Hofman VVC/DR eenheid Amsterdam: “Met de MTL op zak werk ik nu als leidinggevende. Ik volgde de pilot van deze training en wij boften met een kleine groep. Zo kon ik volop oefenen. Heel bijzonder dat je in een dag tijd tools krijgt aangereikt die je zelf ook meteen kunt toepassen. Graag vertel ik nu waarom het werkte bij mij en welke tools ik zelf kon toepassen.

In ons team werd vooral zakelijk afgestemd, maar de behoefte was er om ons meer verbonden met elkaar te voelen. Hoe krijgen we als collega’s een ander beeld van elkaar? Collega Laura Jansen en ik werden gevraagd om bij deze wensen een intervisie- bijeenkomst te organiseren.  Het team bestaat uit 13 mensen, voornamelijk operationeel experts en twee teamchefs. We begonnen met een ‘check in’ of te wel ‘inschurken in de groep’. Wat ik vooral tijdens de training heb geleerd is dat details het verschil maken. Ik noem er enkele. Zo was er de tip van Josje van Doorn: ‘de eerste zet de toon’, daarom deed ik zelf de aftrap. Hoe persoonlijk durf je te zijn? Iedereen volgde al snel met persoonlijke zaken die hem of haar bezighouden. Waar je van wakker ligt. De afspraak hierbij is dat je alleen een non-verbale reactie mag geven. Nog zo’n kleine ingreep om boeiend te blijven is om ‘het rondje’ te mijden. Daarom koos ik voor het ‘popcorn effect’, dus juist niet op het rijtje af gaan. Onze beide teamchefs  waren bij de aftrap maar vertrokken bij de intervisie.  Je voelt je toch vrijer als je dilemma’s deelt met gelijken.
Aan het eind ging iedereen staan voor de check-out en er waren veel positieve reacties op deze ochtend.

Mijn ontdekking? Juist door de werkvormen hadden we meer tijd en aandacht voor elkaar. De vorm maakt dat je inhoudelijk verder komt. Ook de teamchefs waren heel open bij de check-in over hun privé. Dit verkleint de afstand tot hen als leidinggevende. Zij kunnen letterlijk weinig bij ons team zijn en daarom hebben collega’s soms het gevoel dat zij er niet voor ons zijn. Na deze dag zagen wij onze teamchefs weer als mens.”

Trefwoorden
briefing politie