Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Studenten gevolgd in serie ‘Dienders’

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 12-11-2019 11:17

In de documentaireserie 'Dienders' kregen de regisseurs de vrije hand om acht aspiranten van de Politieacademie in Rotterdam op de voet te volgen tijdens het eerste jaar van hun opleiding.
Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo zijn na een strenge selectie aan de Politieacademie in Rotterdam toegelaten. Ze zijn tot op het bot gemotiveerd en vol goede moed gaan ze met elkaar de uitdaging aan. Al vlot gaan ze voor het eerst in uniform de Rotterdamse straat op waar ze onder meer te maken krijgen met scheldpartijen en discriminatie. Kan iedereen de stress en de hoge werkdruk aan?

Confronterend

Tijdens het eerste jaar van de opleiding moeten de agenten ook de onvermijdelijke confrontatie met zichzelf aangaan. Bij de één speelt een jeugdtrauma op en een ander wordt geconfronteerd met zijn gedrag, verleden en foute vrienden. ‘Dienders’ is het coming of age verhaal van acht jonge gedreven politieagenten die ons laten zien wat het van je vraagt om als agent je steentje bij te dragen aan onze samenleving. Daarnaast geeft het antwoord op de vraag of het politievak wel voor iedereen is weggelegd.

Donderdag 21.45 uur op NPO 3

Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven. De zesdelige serie ‘Dienders’ is te zien vanaf 14 november om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Meer informatie over 'Dienders' is te vinden op de site van BNNVARA

Trefwoorden politieagenten