Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Politieacademie start pilot met podcast ‘De Academie’

Plaatsingsdatum: 6-12-2021 13:20

Laatste update: 10-12-2021 11:44

De Politieacademie start een pilot podcastserie. In ‘De Academie: politiewerk in perspectief’ praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie. Over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek kan bijdragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we politiewerk in perspectief.

Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk: de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? Bij de Politieacademie doen onderzoekers praktijkgericht onderzoek naar dat politiewerk. Dat levert nieuwe inzichten en kennis op. En dat kan dan weer gebruikt worden in de praktijk en het onderwijs. In de podcastserie ‘De Academie’ komen de praktijk en de wetenschap samen. 

In de eerste pilotaflevering duikt presentatrice Nina van den Dungen in de wereld van ondermijning. Ze ontdekt hoe de boven- en onderwereld met elkaar zijn verweven. Pieter Tops, lector Politie en openbaar bestuur aan de Politieacademie, vertelt hoe hij de aard en omvang van ondermijnende criminaliteit in Nederland onderzoekt. Emile Delahaij, coördinator synthetische drugs van de politie, legt uit hoe hij een nagebouwd drugslab gebruikt om mensen te leren drugslabs te herkennen en hoe hij wetenschappelijk onderzoek zou kunnen gebruiken in zijn dagelijkse werk.

De podcast vind je op politieacademie.nl/podcast.


Trefwoorden