Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Motorvlogger 'Itchy Boots' rijdt mee met motoropleiding PA

Plaatsingsdatum: 28-12-2020 17:00

Laatste update: 31-12-2020 16:32

De Nederlandse Noraly Schoenmaker trekt met haar motor de hele wereld over. Van alle reizen en avonturen doet Noraly verslag op haar YouTube-kanaal genaamd ‘Itchy Boots’. En met succes, want inmiddels heeft zij bijna 630.000 abonnees. Om haar rijkwaliteiten verder aan te scherpen, reed Noraly een dagje mee met de motoropleiding van de Politieacademie (video).

In 2018 gooide Noraly het roer om. Ze verkocht haar huis, stopte met haar baan en ging solo met haar motor op pad. Al motorvloggend trok Noraly vervolgens twee jaar lang de hele wereld over.

De Nederlandse motorscene

Door Covid-19 heeft de motorrijdster haar laatste reis naar Peru vroegtijdig moeten afbreken en is zij naar Nederland teruggekeerd. Stil zitten is echter niets voor Noraly. Daarom besloot zij via haar YouTube-kanaal verslag te doen van de Nederlandse 'motorscene'. "Omdat ik momenteel niet kan reizen, ben ik aan het trainen om een nog betere motorrijder te worden. De beste plek om mijn rijkwaliteiten aan te scherpen? De Politieacademie natuurlijk, waar de allerbeste rijders van Nederland worden opgeleid", aldus Noraly. Na een circuittraining in Assen, trialrijden en modder happen tijdens het crossen dook Noraly daarom een dagje in de wereld van de motoropleiding van de politie.

Uit comfortzone treden

De dag begon op de A27. "Hier hebben wij Noraly al rijdend opgepikt", aldus rijdocent Mark Jansen. "In een kleine formatie reden we naar het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit in Lelystad. Daar kreeg zij een rondleiding en werd haar uitgelegd waar wij ons allemaal mee bezig houden."

"Allereerst dacht ik: 'Wat moet ik Noraly nou vertellen en bijleren? Ze heeft de hele wereld al afgereisd!'", vertelt Mark lachend. "Maar Noraly gaf in het begin al aan het best spannend te vinden, omdat ze ineens uit haar comfortzone werd gehaald. Ze rijdt al jaren de hele wereld rond, maar er is niemand die kijkt of ze het op de juiste manier doet. Ook is Noraly tijdens het reizen wel vaker van de motor gevallen. Daarom hebben we tijdens de training veel stuur-, balans- en remtechnieken geoefend."

Remoefeningen

Wat het meeste indruk op Noraly heeft gemaakt? De remoefeningen. "Noraly rijdt in het buitenland natuurlijk vaak op onverharde wegen. Ze heeft naar eigen zeggen daarom erg veel gehad aan deze oefeningen", vertelt Mark. "Noraly vond het een ontzettend leuke en leerzame dag. Alle tips en tricks kan zij in de toekomst goed gebruiken tijdens haar avonturen. Wij vonden het ook erg leuk dat Noraly een dagje meeliep. Ik heb enorme bewondering voor haar moed en doorzettingsvermogen. Daar kunnen we volgens mij allemaal nog wel wat van leren."

Vlog 1: bekijk hier de eerste vlog die Noraly heeft gemaakt tijdens haar trainingsdag bij de Politieacademie.

Vlog 2: bekijk hier de tweede vlog die Noraly heeft gemaakt tijdens haar trainingsdag bij de Politieacademie.


Trefwoorden