Skip Ribbon Commands
Skip to main content

'Dienders'

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 12-11-2019 09:58

8 studenten een jaar lang gevolgd in serie 'Dienders'

Maandagavond 4 november ging in een Rotterdamse bioscoop de serie 'Dienders' in première. In deze documentaireserie kregen de regisseurs de vrije hand om acht aspiranten van de politieacademie in Rotterdam op de voet te volgen tijdens het eerste jaar van hun opleiding.

Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo zijn na een strenge selectie aan de politieacademie in Rotterdam toegelaten. Ze zijn tot op het bot gemotiveerd en vol goede moed gaan ze met elkaar de uitdaging aan. Al vlot gaan ze voor het eerst in uniform de Rotterdamse straat op waar ze onder meer te maken krijgen met scheldpartijen en discriminatie. Kan iedereen de stress en de hoge werkdruk aan?

Serie in première
Maandagavond 4 november was de feestelijke première van de serie. Alle betrokken studenten, docenten en familie was welkom om de eerste twee afleveringen te bekijken in een volle bioscoopzaal. "Als teamchef van de PA Rotterdam zat ik er vol trots," aldus Zaki Essanoussi. "Het was ontzettend indrukwekkend. Vooral mooi om te zien hoe iedereen zichzelf is gebleven. Voor ons best even spannend. Hoe pakt het uit en welk effect  heeft het op onze studenten en docenten dat er een camera meedraait? De serie laat echt zien hoe de ontwikkeling gaat van burger naar politiemens en welke belangrijke rol onze docenten daarin spelen. Een kijktip voor iedereen!"

Vanaf 14 november op tv
'Dienders' is het verhaal van acht jonge gedreven politieagenten die gestart zijn aan de politieacademie in Rotterdam. Zij zijn gevolgd in de praktijk, privé en op de politieacademie. Daarmee komen dus ook collega's van de politieacademie in beeld. De serie geeft antwoord op de vraag of het politievak wel voor iedereen is weggelegd. De zesdelige serie 'Dienders' is te zien vanaf donderdag 14 november om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Trefwoorden